Няма проблем с доставките на горива в страната, стана ясно по

...
Няма проблем с доставките на горива в страната, стана ясно по
Коментари Харесай

Няма проблем с доставките на горива, заради паниката бензиностанциите удвоиха печалбите си |

Няма проблем с доставките на горива в страната, стана ясно по време на съвещанието на парламентарната подкомисия за наблюдаване на активността в региона на отбраната на потребителите и ограничението на монополите.

По време на съвещанието бяха изслушани представители на Националната организация за приходите и на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите.

От Национална агенция за приходите оповестиха, че са записали скок в цената на горивата, само че Агенцията не е органът, който може да оказва въздействие по този проблем. От разбора на Национална агенция за приходите е станало ясно, че няма понижаване на доставките на горива, какъвто беше слухът, довел до големите опашки, които се извиха пред бензиностанциите в цялата страна в навечерието на националния празник. Благодарение на всеобщото презапасяване с горива, продажбите на 2 март са се удвоили спрямо предходните дни, коментира Георги Димов, заместник-директор на Национална агенция за приходите:

" Потреблението на горива на 28 февруари беше почти следното: бензин - 2 милиона литра; дизел - 9 милиона литра; и пропан бутан - 1,5 милиона литра. Потреблението на 1 март е: бензин - 1,7 милиона литра; дизелово гориво - 8,5 милиона литра; и пропан бутан - към 1,5 милиона литра. На 2 март, когато се развихри нервността с цените на горивата, са продадени почти два пъти повече количества от трите типа горива. На празника 3 март и на 4 март имаше леко завишаване на продажбите, само че това е обикновено при почивните дни. "

Димов заяви, че сега потреблението е в естествени стойности.

Той съобщи, че няма спомагателен мониторинг върху износа на зърно, само че има засилени инспекции на граничните пунктове за износа на рискови артикули.

Димов увери, че над 225 чиновници на Национална агенция за приходите са на инспекция в складовете на едро за брашно, зърно, олио и захар във всички регионални градове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР